Vilken vecka. Och det är bara onsdag

Den här veckan började ändå bra. Klockan 7:00 på måndag morgon så var jag redo för ett pass med Löpcoach-Sarah. Efter en lång uppvärmning och lite rörlighetsövningar så var det dags för Cooper test. Jag har inget traumatiskt minne av detta test ifrån skoltiden. I denna versionen fick jag springa så långt jag hann på 12 minuter. Jag fick inte se varken hastighet eller sträcka, den enda information jag fick var tidsangivelser för halva tiden och varannan minut efter det. På 12 minuter så hann jag 1:99 km. Om två månader är det dags att göra om testet, förhoppningsvis med en rejäl förbättring.

Måndagen fortsatte med ett besök på akuten på Djursjukhuset. Selma – vår tjocka, lata, diviga och numera tant till katt hade kräkts blod. Väl på sjukhuset så gick det snabbt att få träffa en veterinär. Selma var inte ett dugg intresserad av att lämna sin transportbur, När hon tvingades upp på vägen så flippade hon fullständigt ur och hon skrek så det borde ha hörts över hela Malmö. Veterinären såg också ganska chockad ut. Det krävdes en specialbur och en lugnande spruta för att undersökningen skulle kunna fortsätta. Röntgen visade dock inget mer än förstoppning. Fyra timmar och några tusenlappar senare så vi fick åka hem för att invänta svaren på blodprovet. Oväntat nog så ville de inte skriva in och behålla henne där.

Blodprovet visade inga konstigheter förutom höga värden på sköldkörteln. Det är inget ovanligt på en gammal katt och går inte att medicinera.

mjau
Tänk vad söt en trött och utslagen katt kan vara. Och nej, det är inte handklovar, det är bandage efter blodprovet

Selma mår bättre nu. Hon går på en fettsnål fiskdiet och mycket missnöjd med att bara få mat två gånger om dagen. Så länge hon kräver mat och äter så kan husse och matte känna sig lite lugnare.

Ikväll har jag utfört veckans löparläxa. Jag skulle springa 5km på tid. Valet av runda föll på Beijers Park. Det är inte direkt Malmös roligaste plats att springa på, men den passar perfekt för ett test. Ett varv är ungefär 5 km och det är platt. Vill du hitta något plattare så är det troligen en friidrottsbana som gäller.

Mina 5 km gick på 32:19 och utifrån detta resultat skall min framtid som löpare byggas. Jag ser med skräckblandad förtjusning fram emot mitt kommande schema.

Screenshot_20170823-194520

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s